Coolselector®2 v.3.0.0 – detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier

coolselector Ny version av Coolselector® ute nu. I v.3.0.0 ingår detaljerade log(p)-h-diagram.

- den 2 november 2018 Efter Danfoss Cooling

Vi är glada över att kunna meddela att version 3.0.0 av Coolselector®2 innehåller en ny funktion, nämligen detaljerade log(p)-h-diagram för alla tillgängliga köldmedier.

Så fort du har valt en komponent i Coolselector®2 kan du nu se ett detaljerat log(p)-h-diagram för valt köldmedium. För att visa diagrammet, välj området ”Kapacitetsinformation” i Coolselector®2 efter att du har valt en komponent:

 

coolselectorlogp-h Du kan också visa alla tillgängliga log(p)-h-diagram för de olika köldmedierna genom att välja menyn ”Verktyg” och välja ”Log(p)-h-diagram”:

 

coolselectorlogp-h-tools Ett log(p)-h-diagram ser ut så här (i exemplet TE5-55 // R134a):

 

coolselectorlogp-h-tools-r134a Alla log(p)-h-diagram är baserade på data från ASEREP (v3.5.0). Om du skulle välja att använda ett annat köldmedium – eller en blandning av köldmedier, till exempel från REFPROP – kan du rita upp log(p)-h-diagram även för dessa genom att ändra dina preferenser för köldmedieekvationer. Detta gör du genom att välja ”Alternativ | Inställningar | Redigera inställningar | Ekvationer för köldmedier”. Observera att du måste ha installerat REFPROP 9.0 eller senare för att kunna använda REFPROP med Coolselector®2.

Du kan använda knapparna längst upp på skärmen när du visar log(p)-h-diagrammet för att kopiera eller skriva ut det. Du kan också lägga till diagrammet i Coolselector®2-rapporten genom att välja till det som en av standardegenskaperna:

 

coolselectorlogp-h-report Cirkulationshastighet i vätskereturledning

Utöver de nya log(p)-h-diagrammen innebär Coolselector®2 v3.0.0 att du nu kan variera kapaciteten genom att anpassa massaflödet eller cirkulationshastigheterna när en prestandakurva ritas upp för ett markerat val i vätskereturledningen. Om ett (lodrätt) stigrör ingår i vätskereturledningen kan du också rita upp/ange minsta rekommenderade massaflöde för stigrör, motsvarande ett Kutateladze-tal på 3,2 (den gräns som vanligen används för backflödet i ett stigrör):

 

coolselectorlogp-h_varyingcapacity Vi hoppas att du kommer att tycka om dessa nya funktioner.

 

Sociala medier

Danfoss Cool är vår officiella sociala mediekanal. Var social och delta i samtalet.

Coolselector®2 - Intelligent urvals- och analysverktyg

Coolselector®2 erbjuder marknadsledande enkelhet och professionell lätthet i systemkonstruktionsprocessen för alla kommersiella och industriella kylprojekt. Ett unikt verktyg som gör det komplicerade enkelt. Coolselector®2 kan användas på språng eftersom det fungerar både offline och online.

Vill du veta mer?

Tycker du att våra produkter verkar intressanta? Vill du veta mer? Prata med oss! Kontakta oss via e-post så kommer någon av våra Danfoss-experter kontakta dig så snart som möjligt.

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet