Kalibrera om din syn på gasdetektering för industriell kyla

premium-duplex_two-sensors_front_1120x747 Som innovationsledare inom industriell kyla lanserar Danfoss nu ett nytt sortiment av fasta gasdetektorer för industriella kylapplikationer. De nya digitala gasdetektorerna är inte bara precisa och tillförlitliga, utan även mycket enklare och intuitivare att använda hela vägen från inledande specifikation till långtidsdrift.

- den 29 juni 2018 Efter Danfoss Cooling

Nästa generations gasdetektering – plug and play

Nästa generations gasdetektorer från Danfoss bygger på en digital plattform som erbjuder olika alternativ för kommunikation och integration. Det säkerställer hög serviceeffektivitet och överensstämmelse med aktuella krav genom ökad tillförlitlighet samt enklare kalibrering och underhåll.

Det intuitiva användargränssnittet erbjuder dessutom hög precision för att underlätta hanteringen för användaren, vilket i sin tur minimerar risken för drifts-, inställnings- och kalibreringsfel. Sortimentet omfattar allt från basmodeller till modeller för tunga uppgifter med sensorteknik som lämpar sig för ditt kylsystems specifika krav gällande köldmedium, applikation och säkerhet.

 

basic_one-sensor_one-buzz-ligh-front_1120x747 Enkel konfiguration och installation

Den analoga eller RS485 Modbus-baserade anslutningen underlättar kommunikation med ett centralt system. Vi erbjuder även fristående enheter för gasdetektering med integrerade reläer, vilka kan anslutas direkt till externa system för aktivering av larm.

I syfte att erbjuda våra kunder en effektiv plug and play-lösning är alla våra gasdetekteringsenheter förkalibrerade från fabrik så att de överensstämmer med kraven på köldmedium och ppm-inställning.

Kalibrering och underhåll på enkelt sätt

De nya gasdetekteringsenheterna från Danfoss har en integrerad kalibreringsrutin som underlättar kalibreringsprocessen. Kalibreringen går dessutom snabbare, och risken för fel minskar eftersom man inte längre behöver använda potentiometrar eller multimetrar. Förkalibrerade och fabrikscertifierade reservdelar finns för alla sensortyper i syfte att underlätta service.

 

heavy-duty_front_1120x747 Effektivare drift och underhåll

Produkternas underhållsplanering optimeras med hjälp av olika servicefunktioner, till exempel servicelarm på enheten, på styrningen eller på båda, som anger när det är dags för service. Ett speciellt datorbaserat verktyg ger användaren en översikt över när varje gasdetekteringsenhet är i drift samt skapar fältkalibreringsrapporter som används som stöd för säkerhetsdokumentation och säkerhetsprocedurer.

Danfoss utbud av gasdetektorer överensstämmer med kraven i EN 378:2016, ISO 5149:2014, IIAR 2-2017 och ASHRAE 15:2016 samtidigt som det erbjuder omfattande säkerhetsfunktioner och hög användarvänlighet.

Gå till GDIR.danfoss.com för att läsa mer om hur de nya digitala gasdetektorerna kan maximera säkerheten samt skydda personal, produkter och utrustning.

 

Sociala medier

Danfoss Cool är vår officiella sociala mediekanal. Var social och delta i samtalet.

Coolselector®2 - Intelligent urvals- och analysverktyg

Coolselector®2 erbjuder marknadsledande enkelhet och professionell lätthet i systemkonstruktionsprocessen för alla kommersiella och industriella kylprojekt. Ett unikt verktyg som gör det komplicerade enkelt. Coolselector®2 kan användas på språng eftersom det fungerar både offline och online.

Vill du veta mer?

Tycker du att våra produkter verkar intressanta? Vill du veta mer? Prata med oss! Kontakta oss via e-post så kommer någon av våra Danfoss-experter kontakta dig så snart som möjligt.

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet