Intelligent hus fullt av teknik från Danfoss

Runtom i världen ökar kraven på nya hem. När en familj på fyra personer byggde sitt drömhus i Århus i Danmark väntade de sig därför en helt ny nivå av komfort och kontroll.

— den 13 november 2014 Efter Danfoss

Familjen ville skapa ett hem där allt var sammankopplat – från möblerna till energisystemen. För att det skulle kunna bli verklighet valde de Danfoss One®: En intelligent lösning för hemmet som innebär att värmesystemet kommunicerar med installerade komponenter och automatiskt anpassar sig efter de boendes behov, vilket innebär garanterat optimal komfort och temperatur vid alla tidpunkter – något som också innebär minimala energikostnader.

Lösningen styrs av systemet Danfoss Link™ Central Controller. Det är ett intuitivt system som garanterar perfekt reglerade och stabila temperaturer i hela huset eftersom det anpassar sig automatiskt efter familjens energiförbrukning. Värmepumpen körs till exempel inte igång förrän den får en signal från golvvärmesystemet.  

Familjen har ännu inte bott i huset i ett helt år, men lyfter fram flera fördelar med den intelligenta lösningen: de behöver aldrig oroa sig för inomhusklimatet. Det är aldrig för kallt eller för varmt och energieffektiviteten är optimal. 
– Vi ville ha toppmoderna energistyrsystem så att vårt hem skulle vara förberett för framtiden – och det har vi nu, säger de.
 

Danfoss One® i korthet::
Danfoss One
® är den centrala delen av ett system där golvvärmen och värmepumpen i ett hus integreras på ett effektivt sätt. Energianvändningen optimeras tack vare elektronisk, trådlös kommunikation mellan komponenterna. Allt styrs centralt med Danfoss Link™ Central Controller, vilket innebär perfekt temperaturreglering och stabilitet.

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet