Datasäkerhet med energibesparingar

Behovet av datacenter som kan inrymma datorsystem växer i snabb takt, och resultatet blir en ökad energiförbrukning. Det finns dock lösningar som bidrar till att minska förbrukningen. En datacenterägare har låtit installera högeffektiva kylningsenheter där teknik från Danfoss används, och sparar nu 33 % energi per år.

— den 21 november 2014 Efter Danfoss

En relativt stor del av energiförbrukningen på ett datacenter ägnas åt att föra bort värme så att data kan förvaras på ett säkert sätt i rätt temperatur och luftfuktighet. Ett klimatlösningsföretag med bas i Storbritannien har installerat kylningsenheter för ett skalbart datacenter där Danfoss kompressorer med variabel varvtalsreglering används. Det har lett till en utmärkt effektivitetrating för datacentret – 1,21 – när det gäller energianvändning.

I en undersökning som nyligen genomfördes låg den genomsnittliga ratingen för över 500 datacenter på 1,8. Den låga energianvändningen innebär att ägaren sparar 33 % energi och 1,5 miljoner euro varje år.

Installationen i det här datacentret består av 12 högeffektiva kylningsenheter, var och en försedd med flera fläktar och kompressorer med variabel varvtalsreglering, vilket leder till minimal energianvändning och garanterat snabb och exakt temperaturreglering.
  
Av säkerhetsskäl kan vi inte avslöja vad datacentret heter eller var det ligger, eftersom den information som hanteras av servrarna ofta är mycket känslig.

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet