Coolselector®2 - Från komplexitet till enkelhet i en hämtning

”Den verkliga fördelen med Coolselector®2 är att det komplexa görs enkelt. Alla beräkningar görs snabbt baserat på bästa möjliga datakällor och presenteras i lättanvänd grafik vilket gör det till ett ovärderligt verktyg för alla typer av kylprojekt”.
– Norbert Blatz, Global Application Manager, Danfoss

— den 12 januari 2016 Efter Danfoss

Alla systemutvecklare, entreprenörer, och ingenjörer känner till den enorma ansträngning som krävs när du planerar systemdesign för kylnings- och luftkonditioneringsprojekt.
Komponentval, rapporter och tekniska data måste beräknas och anpassas för att en snabb och tillförlitlig designprocess ska lyckas. Nya Coolselector®2 från Danfoss inriktar sig på och förenklar komplexiteten i systemutformningen i en enda programvarulösning. 
Som ett verktyg med industristandard har Coolselector®2 utvecklats för att leverera exakta beräkningar, enkla komponentval och smarta stödfunktioner för industriell och kommersiell kyla och luftkonditionering genom hela processen.
Från hämtning till färdigt resultat på nolltid 

Du hämtar Coolselector®2 på några sekunder, är igång på bara några minuter och användarna hinner nå djupare förståelse och lära sig avancerade funktioner innan kaffet hinner kallna. 

Programvaran har stöd för tre huvudfaser i systemplaneringen:
1. Beräkning för att stödja systemutformningen.
2. Val av specifika artikelnummer baserat på kapacitetsinformation.
3. Skapar automatiskt dokumentation och rapporter som krävs. 
 
Programvaran gör det gör möjligt för användaren att få tillgång till och utvärdera Danfoss hela produktkatalog inom kyla och luftkonditionering med dokumentation för varje produkt. Från det första klicket till slutrapporten har användaren fullständig kontroll och tillgång till enkel planering genom vägledning på skärmen, relevanta varningar och funktioner för  prestandaanalys. Dessutom kan du skapa produktprestandarapporter för alla produkter med några snabba musklick.

 

Välj och beräkna...

Coolselector®2 omfattar alla större och mindre kylprojekt. Från pumpsystem till torrförångningssystem och stora industriella pumpanläggningar – och därför är det relevant för alla kyl- och luftkonditioneringsproffs.

Det ersätter alla befintliga beräknings- och urvalssystem för kylsystem från Danfoss och innehåller kommersiella kompressorer och luftkylda aggregat.

Under processen får användaren förslag på de mest lämpade komponenterna för den aktuella uppgiften. Detta grundar sig på ett antal viktiga beslutsparametrar som kylkapacitet, kylmedel, förångnings- och kondenseringstemperatur och andra viktiga variabler i vanliga kylsystem.

 

... Exportera & Spara

Beräkning och val av komponenter är en dimension som omfattas i programvaran. En annan är möjligheten att spara projektdata för framtida omarbetningar. Alla data kan lätt exporteras i Coolselector®2 till ett passande format och sparas i en projektmapp. Det förbättrar systemkonstruktörens möjligheter att arbeta i och återkomma till projekt över tid.

Om t.ex. ett projekt revideras och behöver räknas om efter 10 år är alla dokument och data fortfarande tillgängliga. Grundläggande insikter och data kan ändras och återupptas även om en specifik del inte längre tillverkas.

 

Specialanpassat för användaren

Norbert Blatz är Global Application Manager på Danfoss. Som en del av projektgruppen bakom Coolselector®2 understryker han vikten av användbarhet: ”Coolselector® 2 är specialdesignat i moduler, vilket gör det mycket användarvänligt, flexibelt och enkelt att underhålla och utöka med nya produkter och funktioner för systemdesign”.

Alla beräkningar visas på ett lättbegripligt vis och är klara att använda – genom grafik över t.ex. fullständiga och exakta tryckfall och prestandaberäkningar, analys av rör- och ventilkonstruktion och prestandarapporter.

Även om det finns stora möjligheter till specialanpassning är det också lätt att återställa beräkningar vid behov eller att göra testberäkningar för en specifik komponent. Norbert fortsätter: ”Programvaran behandlar hela uppgiften på ditt språk och med lokala enheter. Den bygger på en fullständig produktkatalog från Danfoss och tillhandahåller all nödvändig dokumentation. Dessutom utför den alla beräkningar för hela systemets konstruktion – inte bara den del som innefattar Danfoss produkter”.

 

 

Fokus på tillförlitliga data

Vid design av både små och stora system är tillförlitligheten allt. Coolselector®2 vägleder användaren utifrån de bästa källorna som är tillgängliga och söker efter den senaste versionen när användaren är online för att säkerställa helt tillförlitliga och säkra resultat.

Detta är en garanti för opartiska beräkningar utifrån användarens egna krav eller utifrån standardarbetsförhållanden. För den allmänna enfasberäkningen av tryckfall används t.ex. den globalt accepterade standarden EN 60534-2-1.

Enhälligt positiv feedback

Joris Kortstee är försäljningschef inom industriell kyla på Danfoss. Han har fått direkt återkoppling från marknaden: ”Det är mycket sällsynt att få enhälligt positiv feedback som vi har fått här. I en värld som snurrar allt fortare är det viktigt att en tekniker kan leverera snabb och tillförlitlig systemplanering inom några veckor efter ett möte. Med Coolselector®2 har denna typ av stress minskat och marknaden har reagerat mycket positivt på det praktiska stöd som ges via programvaran”.

Programvaran kommer att uppdateras med CO2-komponenter och nya produkter senare och Joris Kortstee förutspår en ändring i hur systemkonstruktörer arbetar från dag 1: ”Tiden med komplexa beräkningar och manuella rapporter är definitivt över och detta kommer inte bara att förbättra arbetsflödet utan även slutresultaten. Vi är mycket stolta över återkopplingen och ser fram emot att stödja våra kunder i planeringen av systemutformning under lång tid framöver”.

 

Valda komponenter

 • Ventiler
 • Rör
 • Kompressorer och luftkylda aggregat
 • Mekanisk reglerutrustning 
 • Elektroniska regulatorer
 • Kommer snart: CO2 -komponenter
Funktioner & Fördelar

 • Enkelt beräkningsprogram för entreprenörer och systemkonstruktörer
 • Fullständig tillgång till hela Danfoss produktkatalog inklusive dokumentation
 • Grafisk presentation av tryckfall
 • Grafisk presentation av kapacitet och verkningsgrad 
 • Implementerade magnetventiler och backventiler med korrelationer för delbelastningsvillkor och varningar
 • Spara dina val för liknande projekt i framtiden. Skapa rapporter med några få klickningar och spara som PDF,
  Word, Excel eller PowerPoint.
 • Export- och delningsfunktioner
 • Automatiska versionsuppdateringar
Programvaruinfo

 • Kan installeras på olika operativsystem som Windows XP, Windows 7, Windows 8 och serverlösningar
 • Kräver inte administratörsbehörighet vid installation
 • Använder ASERCOM-kylmedelsbiblioteket Aserep som standard och kan köra Refprop (kräver licens)

 

 

Sociala medier

Danfoss Cool är vår officiella sociala mediekanal. Var social och delta i samtalet.

Coolselector®2 - Intelligent urvals- och analysverktyg

Coolselector®2 erbjuder marknadsledande enkelhet och professionell lätthet i systemkonstruktionsprocessen för alla kommersiella och industriella kylprojekt. Ett unikt verktyg som gör det komplicerade enkelt. Coolselector®2 kan användas på språng eftersom det fungerar både offline och online.

Vill du veta mer?

Tycker du att våra produkter verkar intressanta? Vill du veta mer? Prata med oss! Kontakta oss via e-post så kommer någon av våra Danfoss-experter kontakta dig så snart som möjligt.

 

Socialisera Delta

Vill du diskutera med oss?

Lär känna oss och delta i samtalet